Есть ответ 👍

Прочитайте фрагмент из произведения XVI в. и выполните задания. «47. О ПРИБЫЛИ ОТ ЗАПАСЁННОГО ВПРОК. А у доброго человека и у доброй жены хозяйственной, у смышлёных

293
323
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


ответ к  заданию по истории
 Прочитайте фрагмент из произведения XVI в. и выпол


Віра в людський розум. Для чого людині розум? Для того щоб вирізнятися з тваринного світу, щоб мислити, пізнавати буття, сприймати інформацію й уміло її застосовувати в різ­них ситуаціях. Так, як це зробив головний герой оповідання американського письменника Р. Шеклі «Запах думки» Лерой Кліві.

Унаслідок аварії міжзоряний поштовий перевізник потрапляє на далеку кос­мічну планету З-М-22, на якій живуть дивні створіння. Усі звірі сліпі, глухі, а спілкуються вони за до телепатії. Лерою Кліві довелося пройти тяжке випробування у боротьбі за власне життя. Герой змушений був зібратися на силі, щоб перемогти дивних звірів. Думка про те, шо завдяки своєму розуму й умінню пристосуватися людина «була завжди і скрізь царем природи», до знайти правильний вихід із скрути.

Кмітливий, розумний, здатний оцінювати ситуацію і знаходити вихід — саме таким постає Кліві у цьому творі. Окрім того, він ще й людина обов’язку, оскіль­ки ще зміг зберегти і пошту, яку мав перевезти. Тобто виконав завдання, яке йому доручили.

Розповідь про Лероя Кліві є найкращим підтвердженням того, що людині за­вжди потрібен розум. Адже розум — це певна сума знань, які можуть стати у на­годі в будь-яку мить.

Не благодарите!

Популярно: Другие предметы