Есть ответ 👍

Что такое неореализм? Под влиянием каких художественных течений он появился?

124
206
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Неореализм («новый реализм») — название процессов, протекавших внутри реалистического движения: отмежевание от натурализма конца XIX века, возвращение к традиции классического реализма и обновление его за счет сближения с модернизмом. Иногда неореализмом называли течение в символизме, сближавшее его с реалистическим искусством. На появление неореализма в творчестве Ф. Сологуба, Д. Мережковского, В. Брюсова существенно повлиял «фантастический реализм» Ф. Достоевского.

Неореалистами называют почти всех писателей начала XX века. Кроме упомянутых выше, это И. Бунин, А. Куприн. Они изображали повседневную жизнь, в которой нет места героическому, описывали просто человека.
Неореализм демонстрировал разные способы обновления классического реализма: сближение прозы и поэзии (лирическая проза И. Бунина), большая роль символов и условности (экспрессивный реализм JI. Андреева).

Сонячні та місячні затемнення - надзвичайно цікаві явища природи, знайомі людині з давніх часів. Вони відбуваються порівняно часто, але побачити їх можна не з будь-якої точки планети, і тому багатьом здаються рідкими

Сонячні затемнення проходять в новомісяччя. У цей період Місяць, рухаючись навколо Землі, опиняється між Сонцем та Землею і повністю або частково затуляє світило. Місяць розташований ближче до Землі, ніж Сонце, майже в 400 разів, і в той же час Сонце більше його майже в 400 разів. Тому видимі розміри Сонця та Місяця майже однакові (близько 1⁄ 2˚), і Місяць може закрити собою Сонце.

Здавалося б, що місячні затемнення мають проходити через кожні 29.5 доби, тобто кожного нового Місяця, але в дійсності це не так. Справа в тому, що Місяць рухається навколо нашої планети по орбіті, що (як і орбіта планет) трошки нахилена до площини орбіти Землі. Видимий шлях руху Місяця на небі перетинається з площиною екліптики (екліптика – видимий шлях Сонця серед зір на протязі року). Такі точки перетину називають місячними вузлами, і між ними міститься 180 градусів.

Популярно: Другие предметы