Есть ответ 👍

Яку властивість хімічних елементів називають електронегативністю?

239
303
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Здатність атома притягувати спільні електронні пари називають електронегативністю.
Як вона змінюється в періодах і групах? У періодах електронегативність елементів зростає зліва направо, а в групах — знизу вгору.
Назвіть найбільш і найменш електронегативні елементи. Найбільш електронегативним є Флуор, а найменш електронегативним — Францій.
Відповідь обґрунтуйте. Чим вища електронегативність елемента, тим яскравіше  виявлені в нього неметалічні властивості, а неметалічні властивості посилюються у періодах зліва направо, а у групах головних підгрупах знизу вгору. Отже, найбільша здатність до притягання електронів у Флуору, тому й Флуор – найбільш електронегативний елемент. У головних підгрупах радіус атома зростає, зв’язок валентних електронів з ядром послаблюється і приєднання нових електронів утруднюється, тобто електронегативність зменшується.  Францій найлегше з усіх металів віддає електрони, а металам електронегативність не характерна, тому Францій – найменш електронегативний елемент.

Греки почитали Геракла как великого героя, потому что он был храбр, бесстрашен, силён и совершал великие подвиги: он побеждал страшных чудовищ, совершал военные подвиги и даже вступал в борьбу с волей некоторых богов.

Популярно: Другие предметы