Есть ответ 👍

Поясніть, чому Амазонка повноводна протягом усього року

252
347
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Найбагатоводніша річка світу — Амазонка. Кожної секунди через поперечний перерії її річища в середньому проходить 220 тис. м3 води, а річний стік становить 6930 км3. Фахівці стверджують, що такою кількістю води можна забезпечити тисячі багатолюдних міст.
Амазонка має вражаючу властивість— вона повноводна протягом усього року. Секрет полягає в тому, що її посезонно живлять притоки, які несуть воду з Південної та Північної півкуль. Коли в першій з них з жовтня до квітня ллють дощі, то річка отримує значну кількість води від правих приток. У північній півкулі дощовий сезон триває з березня до вересня, Саме в цей період річку живлять ліві притоки. Виходить так, що протягом усього року в русло Амазонки несуть воду то північні, то південні притоки, а тому вона повноводна цілий рік.

Памятник ивану саввичу никитину  установлен в г.воронеже   на никитинской площади,бывшей театральной,но переименованной в честь поэта  в1918 году.памятник перевозили в кольцовский сквер,а потом вернули обратно.на памятнике поэт изображён сидящим в задумчивой позе - склонив  голову и положив  руки на колени. у ног поэта -книги.вокруг памятника много цветов: канн,петуний,циний.у памятника хорошее освещение,необычные ограждения,много деревьев,газонной травы.видимо,к памятнику часто приходят люди.и.с никитин написал сборники стихотворений,поэму "кулак",а первым его произведением  было стихотворение "русь".

Популярно: Другие предметы