Есть ответ 👍

Чому, незважаючи на складну будову, усі речовини нам здаються суцільними?

266
441
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Ще давньогрецькі вчені пояснювали, що поширення аромату, випаровування рідин, поступово зменшення об'єму каменя під дією хвиль пояснюються відокремленням від тіл найдрібніших частинок.
Речовини нам здаються суцільними тому, що частинки, з яких складаються речовини, надзвичайно малі й розташовані на дуже малих відстанях одна від одної.
Дослід 3. Уявлення про розміри частинок.
Кристалик марганцевокислого калію (марганцівки) розчинимо у воді, налитій у вимірювальний циліндр; потім трохи забарвленої води помістимо в інший вимірювальний циліндр і додамо в нього чистої води (у другому циліндрі розчин забарвлений слабкіше, ніж у першому); з другого віділлємо трохи розчину в третій циліндр і знову доллємо в нього чистої води; так будемо продовжувати доти, доки розчин стане зовсім світлим, проте він хоч і ледь-ледь, але рівномірно забарвлений (отже, кристалик марганцю, що здавався нам суцільним, складався з дуже великої кількості частинок, розміри яких надзвичайно малі, тому містяться у кожній краплині розчинів).

я люблю больше оказывать , потому что когда ты кому то или делаешь добро оно возвращается бумерангом. но в трудные минуты я бы не отказался(ась) от .

Популярно: Другие предметы