Есть ответ 👍

Від чого залежить дія одного тіла на інше?

176
326
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Спостереження. Якщо ми розглядаємо, наприклад, взаємодію руки з волейбольним м'ячем, то ми кажемо: «М'яч діє із силою на руку, або рука діє із силою на м'яч».
Дослід. Підвісимо на пружину яблуко; пружина видовжиться; якщо на неї підвісити два яблука, то вона видовжиться більше (два яблука діють на пружину з більшою силою, ніж одне).
Результат дії одного тіла на інше залежить від значення прикладеної сили (що щільніше зачинені двері, то з більшою силою ми повинні їх штовхати або тягнути на себе, щоб відчинити).
Результат дії одного тіла на інше залежить від точки прикладання сили (щоб легше було відкривати двері, ручку дверей прикріплюють якомога далі від завіс. Відчинити, штовхаючи в точці, яка розміщується поблизу петель, дуже важко, ніж за допомогою ручки).
Дія одного тіла на інше залежить від напряму дії сили (для одержання певного результату дії, наприклад розтягнути або стиснути пружину, зачинити або відчинити двері, потрібно прикладати сили в різних напрямах).

відсутність шкідливих звичок. Не менш важливими є й рухова активність та регулярні фізичні навантаження, спрямовані на підвищення рівня фізичного розвитку та його підтримку.

Популярно: Другие предметы