Есть ответ 👍

Які речовини називають каталізаторами?

216
401
Посмотреть ответы 2

Ответы на вопрос:


Каталізаторами називають речовини, які прискорюють хімічні реакції інших речовин, але при цьому самі не витрачаються і не входять до складу утворених продуктів реакції. Тому їхні формули не пишуть ні в лівій, ні в правій частині рівнянь хімічних реакцій.
Наведіть приклади реакцій за участю каталізаторів.
   У лабораторії кисень добувають з гідроген пероксиду Н2О2, відомого під назвою перекис водню. Вже при кімнатній температурій він починає розкладатися з виділенням кисню. Для прискорення реакції додають невелику кількість манґан (IV) оксиду МnO2 — твердої, нерозчинної у воді речовини чорного кольору. Під час реакції манган (IV) оксид не витрачається, але його наявність значно прискорює хімічну реакцію.
   Багато каталізаторів міститься в організмі людини, вони мають загальну наяву ферменти. За участю ферментів відбуваються тисячі хімічних реакцій, що забезпечують перетворення речовин та енергії, тобто життєдіяльність організмів.

Если заготовка имеет большую длину и рамка упирается в её торец, то ножовочное полотно поворачивают на 90° по отношению к рамке и продолжают работу.

Популярно: Другие предметы